Wednesday, August 08, 2007

Ny feature: RSS-feeds

Du kan nu indsætte RSS-feeds på på din UpFront hjemmeside! Muligheden er tilgængelig via "Indsæt"-menuen, når du redigerer en side. Du kan selv sætte farver og placering af RSS-feed'et.

RSS-feeds kan bruges til, at gøre det nemmere for de besøgende, at følge med i strømmen af informationer på ofte opdaterede hjemmesider så som nyhedssider/-tjenester og weblogs.

Teknologien fungerer på den måde, at en side tilbyder en syndikation via RSS, dvs. et RSS-feed, som består af sidens indhold i en XML-version, som er specielt indrettet til at forskellige former for RSS-læsere kan læse den. Ved at sætte en RSS-læser op til med jævne mellemrum at besøge sådan et RSS-feed og scanne den for ændringer, kan man følge med i opdateringer uden at skulle besøge hjemmesiden selv. Det sætter en i stand til at følge med på et stort antal hjemmesider på en gang.

Det, brugeren modtager i sin RSS-læser, er som regel en overskrift (eller et kort resumé), der er lænket til websiden. Selve RSS-læseren kan man som bruger enten have liggende på sin egen computer, eller man kan benytte en af de RSS-læserne tilgængelige på internettet.

Det er ikke helt ved siden af at tænke på et link til et RSS-feed som et dynamisk bogmærke. Browseren Mozilla Firefox kan tolke RSS-strømme som netop dynamiske bogmærker, kaldet "live bookmarks".

God fornøjelse!

Mvh.

Troels Wittrup,
beaconware.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home